Over Artimosa

Kunstkring Artimosa is een actieve vereniging van ongeveer 55 gepassioneerde kunstenaars en bestaat uit zowel beroeps alsook vrijetijdskunstenaars, die diverse disciplines vertegenwoordigen. De kunstkring werd opgericht in oktober 1984. Het doel van de kunstkring is het organiseren van activiteiten, die zowel het beoefenen alsmede het onder de aandacht brengen van beeldende kunst bevorderen.

Zo organiseert de tentoonstellingscommissie onder andere 2 x per jaar een tentoonstelling in het atrium van WoonGoed 2-Duizend in Reuver. Ook zorgt deze commissie voor de aankleding van bedrijven in Reuver in de vorm van kunstuitleen, te noemen vallen Jalema, Hovuma, restaurant 't Raodhoes en de kantoren van WoonGoed 2-Duizend. Binnen onze kunstkring is tevens een modeltekengroep actief. Vanaf 2010 wordt er in samenwerking met de "Witte Stein" in Reuver tweejaarlijks een kunstmarkt georganiseerd.

Er vinden verder nog diverse wisselende activiteiten plaats die zich altijd bewegen op het gebied van tentoonstellingen en kunstzinnige activiteiten. Ieder voor- en najaar wordt er een excursie gepland naar steden zoals bijvoorbeeld Düsseldorf, Keulen en Antwerpen. Deze excursies zijn inmiddels een begrip (ook bij niet-leden). Maandelijks ontvangen onze leden een nieuwsbrief, waarin o.a. aandacht wordt geschonken aan wat hen zoal beweegt, exposities, (museum-)tips en dergelijke.

Mocht dit nog niet genoeg zijn dan kan men op de 2e donderdag van de maand een bezoekje brengen aan het Artimosa kunstcafé (uitgezonderd de zomerstop).

Het huidige bestuur wordt gevormd door: Luç Steeghs, (voorzitter), Annie-Jet van der Velden, (secretaris), Lenny Wolters, (penningmeester),  Wim Willems, (2e secretaris), Jos Cremers, (bestuurslid), Laurens Gielen, (bestuurslid) en Corinne Michels, (bestuurslid).