Najaarsexpositie 2014

Share

 


  

Najaarsexpositie Kunstkring Artimosa

 

 

Cris Vries, Toos Ickenroth, Jan Slabbers en Trees Simons leden van Kunstkring Artimosa exposeren tijdens de  Najaarstentoonstelling 2014 van zaterdag 25 oktober t/m zondag 16 november in het Atrium van WoonGoed 2-Duizend, Past. Vranckenlaan 4 te Reuver.

 

Op zaterdag 25 oktober vindt de opening plaats om 16.30 uur. De inleiding wordt verzorgd door de heer Ton Reijnders, wethouder van Cultuur van de gemeente Beesel. Voor de muzikale intermezzo’s tekent Marlou Obers.

 

De expositie is geopend van 25 oktober t/m 16 november 2014 tijdens kantooruren en ’s zondags van 14.00 – 16.30 uur. Vrijdagmiddag gesloten.

 

Cris Vries, schilderijen.

 

De huidige werken van Cris Vries kan men het beste omschrijven als cross-over creaties. Waren het voorheen kleurrijke surrealistische impressies of abstracte creaties, nu zijn het veelal collages in meerdere stijlen uitgevoerd. Sprankeling in en liefde voor de schilderkunst zijn voor hem essentieel.

 

“Noem mijn werk maar “crisme”, want ook de uitvoering van een thema, techniek of onderwerp gaat vaker gepaard met overpeinzingen en crisis.

 

Het “mysterie mens” blijft zijn belangrijkste onderwerp. “Wij zien alleen maar de opperhuid”.

 

“op het kruispunt van de twijfel kies ik altijd voor de overkant, waarin mijn ziel is gekwetst”.

 

Toos Ickenroth, tekeningen en schilderijen.

 

Uitgangspunten in het werk van Toos Ickenroth zijn herkenbare dingen uit haar directe omgeving. Inspiratie vindt zij in de natuur. De planten- en dierenwereld zijn voor haar de vertrekpunten in haar werk. Deze benadering leidt vaak tot nieuwe verrassende kleurstellingen, waarbij het gebruik van kleur wordt overvleugeld door opbouw.

 

Naast haar abstracte werk blijft zij ook realistisch schilderen al naar gelang haar stemming op dat moment. Tijdens haar werk verloopt het creatieve proces intuïtief.

 

M.n. het tekenen en het schilderen met potlood, pen en inktpenseel heeft haar grote liefde, waarbij zij in haar studies markante resultaten weet te bereiken.

 

Jan Slabbers, etsen.

 

Vanuit de architectuur ben ik op creatieve wijze bezig met het tekenen en schilderen in de vorm van gewassen tekeningen. Vakantiesfeer vastleggen in kleine prenten,  snelle tekeningen en aquarellen.

 

Vooral abstract uitgevoerde etsen in puur aquatint (grijstinten), gebouwen en landschappen of aquatint in combinatie met lijetsen in de vorm van dierfiguren in humoristische weergave.

 

Trees Simons, brons.

 

In haar bronssculpturen staat de vrouw centraal. De vrouw als vormgeefster, mooi door zijn eenvoud, elegantie en met een vleugje abstractie.

 

Deze elementen zijn aanwezig in mijn sculpturen en worden versterkt door toevoeging van een extra element, verfijnd, grof, bewegend, stil.

 

Door de afwerking geheel in eigen hand te houden komen creativiteit en vakmanschap samen, waardoor elke bronzen sculptuur de stijl en schoonheid krijgt zoals door mij bedoeld.