Najaars Expositie 2016

Share

Najaarstentoonstelling 2016.

Van zaterdag 5 november 2016 tot en met 27 november 2016, zal de najaarstentoonstelling van Kunstkring Artimosa worden gehouden. Dit in het Atrium van WoonGoed 2-Duizend. Pastoor Vranckenlaan 4 te Reuver. Werken zullen te zien zijn van Peter Bors (fotografie), Angret Meij (model- en portrettekeningen/schilderijen), Christel Roemermann- Venhorst (grafiek) en Helga van Leipsig (sieraden).
De opening is op zaterdag 12 november 2016 om 16.30 uur. Inleider is Ton Wassercordt en de opening wordt muzikaal omlijst door John van Schaijk. Na de opening is de tentoonstelling te bezichtigen tijdens kantooruren van WoonGoed 2-Duizend (8.30-12.30 uur) en ‘s zondags van 14.00-16.30 uur.
Het bestuur van Kunstkring Artimosa nodigt u van harte uit de opening bij te wonen en/of deze tentoonstelling te bezoeken.

sieraad artimosaPeter Bors. Fotografie.

Peter Bors beoefende al op 10 jarige leeftijd het fotograferen als hobby. In 1972 stapte hij over op het medium film en na de komst van de video vatte hij de draad weer op en begon zich meer serieus op het fotograferen toe te leggen. Zijn vrije werk is thematisch van aanpak. Een fotoserie over de val van de Berlijnse Muur is van historische waarde. Peter gaf diverse jaren fotocursussen bij de Stichting Kreato te Thorn en de Stichting Vrije Uren te Weert. Op deze tentoonstelling zijn foto’s te zien die een indruk geven van het Draaksteken te Beesel 2016. Technisch moeilijk omdat het spel driekwart bij duisternis werd opgevoerd en men met kunstlicht, rook- en lichteffecten werkte. Verder mocht men zich niet op het speelveld en tussen de spelers begeven.

Helga van Leipsig. Sieraden.

Helga maakt als kunstenaar/edelsmid gebruik van een innovatieve techniek: Poedermetallurgie. Zeer fijn zilverpoeder wordt met een organisch bindmiddel en water, tot een compacte kneedbare massa verwerkt. Hiervan worden sieraadelementen gevormd die onder hoge temperaturen in de oven tot solide metaal samensmelten. Met behulp van traditionele technieken worden deze tot draagbare sieraden verwerkt. Helga zoekt bezieling in het leven en is op zoek naar verdieping. Haar credo ‘Ik wil mezelf beter leren kennen, ik wil groeien’ maakt zij tastbaar in haar juwelen. Haar enthousiasme over de natuur en haar rijkdommen, worden vertaald in de zilveren sieraden. Dit proces is ook voor u te volgen via haar blog:

www.laleipsigjewels.com/nl/helga-blogt

Angret Meij. Model- en portrettekeningen/schilderijen.

Angret tekent en schildert met name portret en model. Leegte, ruimte, niets.... Een thema dat steeds terugkeert in haar werk en telkens wordt gegoten in een andere vorm. Haar werk vertelt een persoonlijk verhaal. Achter de afbeelding schuilt een diepere laag. Verder werkt Angret vanuit het thema ‘Vrijheid’ en momenteel aan een groot interactief kunstproject “Vrijheid”. In dit kader werkt zij met vele soorten materialen en allerhande technieken symboliserend tevens de verbinding van diversiteit. Angret is opgeleid aan de Wackers Academie in Amsterdam en de academie voor Beeldende Kunsten in Genk. Voor meer informatie: angret.blogspot.com;

www.angret.nl

Christel Roemermann-Venhorst. Grafiek.

Na het jarenlang volgen van teken- en schilderlessen maakte Christel in 2004 kennis met grafiek bij graficus Marieke Kruit (atelier Hoeve Roozendael in Reuver). Sindsdien heeft zij onder andere door het volgen van (internationale workshops) zich verschillende technieken zoals etsen, linosneden en collagrafie, eigen gemaakt. Grafiek is voor haar het spelen met lijnen en vlakken in kleur of simpel in zwart-wit. Haar inspiratie ligt veelal in de natuur waar vormen en kleuren zich vaak in verrassende en gecompliceerde beelden tonen. De technieken etsen, linoleumsnedes en collagrafie, nodigen haar uit tot experimenteren. Laat u versteld staan door de uiteenlopende effecten die een plaat in zich heeft door simpelweg te variëren met inktkleuren, plaattoon en papiersoorten. Meer weten? www.christelroemermann.com