Voorjaar Expositie Kunstkring Artimos 2016

Share

 Voorjaarstentoonstelling 2016 van Kunstkring Artimosa.

De voorjaarstentoonstelling van Kunstkring Artimosa zal worden gehouden van zaterdag 19 maart 2016 tot en met 10 april 2016 in het Atrium van WoonGoed 2-Duizend. Pastoor Vranckenlaan 4 te Reuver. Werken zullen te zien zijn van Jos Cremers (keramiek), Jacques Hoijmakers (schilderijen), Miranda van Iersel (modeltekeningen) en Corry de Vlieger-Peulen (schilderijen). De opening is op zaterdag 19 maart 2016 om 16.30 uur. De inleiding wordt verzorgd door wethouder Jan Smolenaars en de opening zal muzikaal omlijst worden door Lisanne van Geleuken

Na de opening is de tentoonstelling te bezichtigen tijdens de kantooruren van WoonGoed 2-Duizend en ‘s zondags van 14.00-16.30 uur. Dit met uitzondering van zondag 27 maart, 1e Paasdag. Dan is de expositie op maandag 28 maart 2016 te bekijken. Het bestuur van Kunstkring Artimosa nodigt u van harte uit de opening bij te wonen en/of deze tentoonstelling te bezoeken.

Jos Cremers, keramiek.
Jos Cremers (1959) groeide op in een dorp aan de Maas met een rijke keramiek historie, Tegelen. Vanaf zijn 40ste heeft Jos naast zijn werk nog een andere passie ontdekt die in hem verborgen lag. Een scherp oog voor de mensen om hem heen. Wat is hun gedrag en de waarden in het leven? Deze informatie staat op zijn "harde schijf". Nu laat hij dit letterlijk en figuurlijk "beeldend" zien. Zijn handen maken wat zijn ogen hebben waargenomen. De basis van zijn keramische kennis heeft hij opgedaan tijdens leergangen/workshops bij keramisch centrum de Tiendschuur in Tegelen. Hier kreeg hij les van Yvonne Zeldenthuis. Verdieping volgde via zelfstudie. Nu werkt hij gemiddeld één dag per week als keramist en elk beeld van hem is herkenbaar, uniek, met zorg ontworpen en gemaakt. Zijn werk is te zien op kunstmanifestaties en tentoonstellingen.

Jacques Hoijmakers, schilderijen.
Jacques Hoijmakers (1939) is geboren en nog steeds woonachtig in Belfeld. Hij heeft een agrarische opleiding gehad, waarna hij gewerkt heeft in de tuinbouw. Later was hij actief op de Middelbare Tuinbouwschool in Venlo.Jacques is altijd met de natuur bezig geweest en dat zie je terug in zijn werk: hij schildert met name landschappen, tuinen en bloemen. Tijdens vakanties maakt hij foto's en schetsen die hij later thuis uitwerkt in zijn schilderijen. Zijn werken zijn realistisch/
impressionistisch van opzet.

Miranda van Iersel, modeltekeningen.
Miranda van Iersel (1964) is geboren in Goirle. In Nijmegen heeft ze de opleiding Kreatieve educatieve arbeid SPH (beeldende vorming) gevolgd en werkt thans als ambulante hulpverlener psychiatrie (Met-ggz). Tekenen is altijd haar favoriete vak geweest. In 2002 is zij verhuisd naar Reuver en heeft zij haar voorliefde voor het model (de mens) verder geschoold op de kunstacademie te Genk. De lessen van Bertho Paulie hebben haar beïnvloed. De anatomische kennis en de academische scholing geven haar de vrijheid om los te laten. Ze schetst op gevoel met een voorkeur voor het vrouwelijk naaktmodel in snelle lijnen met accenten.

Corry de Vlieger-Peulen, schilderijen.
Corry de Vlieger-Peulen is 25 jaar geleden na een cursus kleurenleer en kunstgeschiedenis, begonnen met schilderles bij Gerrit Sol in Eindhoven. Daarna heeft zij een teken- en schilderopleiding gevolgd bij Helen Brouns. Vervolgens en nog steeds, schildert zij bij Rietje van Mechelen in Heel. In de loop der jaren heeft zij eëxposeerd in onder andere St. Elisabethshof in Haelen, De Pastorie in Kessel, het Terpkerkje in Urmond, WoonGoed 2-Duizend in Reuver, Aad Raodhoes in Beesel en Room for Art in Antwerpen.

Foto’s: Peter Bors