Najaarstentoonstelling 2015 Kunstkring Artimosa

Share

artimosa najaars tentoonstelling reuverVan zaterdag 31 oktober t/m zondag 22 november zal in het Atrium van WoonGoed 2-Duizend Past. Vranckenlaan 4 in Reuver, de Najaarstentoonstelling 2015 van Kunstkring Artimosa plaatsvinden.

De opening vindt plaats op zaterdag 31 oktober om 16.30 uur.

Voor u zullen tentoonstellen Ann Hermans ( brons), Hermien Levels (grafisch design), Daisy van Montfort (portretten) en Justin Wolters (acryl schilderijen).
Herman Bors, schrijver en leraar zal de inleiding verzorgen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Het Blazersensemble van het T.S.O.
De tentoonstelling is verder te bezichtigen tijdens kantooruren en ‘s zondags van 14.00 – 16.30 uur. Vrijdagmiddag gesloten. Het bestuur van Kunstkring Artimosa heet u van harte welkom.

Ann Hermans, brons

De creatieve levensloop van Ann Hermans gaat via een natuurlijk pad. Schilderen, boetseren, beelden meestel in brons. Op diverse exposities in binnen en buitenland worden haar werken tentoongesteld.
In de loop der jaren heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld, een krachtige wisselwerking tussen expressie en materie. Oprecht, de mens centraal. Haar toewijding en werklust laten een indrukwekkend oeuvre zien en zij gaat verder op een zacht meanderende wijze. Ann Hermans: “Om te zijn wie ik ben”.

Hermien Levels, grafisch design

Hermien Levels is sedert 2007 zelfstandig Grafisch Designer. Grafisch Vormgever zegt zij zelf. De behoefte om als kunstenaar terug naar de basis te gaan werd steeds groter. Dit leidde er toe dat zij zich naast haar werk dat uiteenloopt van de conceptontwikkeling van logo's en huisstijlen, het maken van brochures en jaarverslagen, maar ook display, verpakkingen, beursstands, bedrijfskleding enz. steeds meer bezig ging houden met tekenen en schilderen. Zij vindt het telkens een uitdaging om ongebruikelijke technieken te combineren. Een voorbeeld is de traditionele pentekening in Oost-Indische inkt, die vervolgens op de computer bewerkt wordt en daarna op hout of plexiglas digitaal geprint wordt met UV inkten.
Hermien laat zich graag inspireren door de flora en fauna uit haar omgeving. Zij heeft diverse tentoonstellingen op haar naam staan.

Daisy van Montfort, portretten

“Schilderen is emotie. Niet denken maar voelen” zegt Daisy van Montfort. Daarom ook is zij na de toepassing van het geleerde op het “Grafisch Lyceum”in Eindhoven, helemaal overgestapt op schilderen, waarbij zij het portret als haar ultieme uitdaging zag. “Achter iedere persoon steekt een verhaal. Typische karaktertrekken zoals eigenwijsheid, verlegenheid, uitdaging … en dit vastleggen”. Dit maakt het portretschilderen voor Daisy zo boeiend. “ Want een portret is zo veel meer dan een schilderij ”.
Haar portretten, uitgevoerd in olieverf, acryl en pastelpotlood maakt zij in opdracht. Er  worden in meerdere lagen aangebracht. Dit is dan ook een zeer zorgvuldig en tijdrovend proces. Daisy geeft sedert enig jaren ook met plezier schilderles.

Justin Wolters, acrylschilderijen

De vrouw is de belangrijkste inspiratiebron voor Justin. In zijn werk zoekt hij naar de juiste verhoudingen en balans in de compositie tussen kleur en vorm. Hij werkt in een figuratieve stijl zonder realistisch te zijn. Hierbij kiest hij de techniek die past bij het beeld dat hij wil scheppen. Hij maakt daarbij gebruik van diverse technieken, zoals acryl, gouache, aquarel, collagetechniek, houtskool of sepia-inkt.
Justin Wolters komt uit de reclame/ ontwerp wereld. Hij heeft naast deze opleiding en de lerarenopleiding L.O. diverse cursussen gevolgd o.a. bij Willebrord de Winter, Hans Reijnders en Nicole Schwerdtfinger.
Sedert 2002 is hij werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar en sedert 2004 geeft hij cursussen en workshops in zijn atelier in Velden. In Atelier Maashoek in Steyl kunt u zijn werk bewonderen in een permanent ingericht expositie.