Louk Weyers

Share

 

 

Ontmoeting met Louk Weyers                                          

 

De kunstzinnige activiteiten en interesses van Louk Weyers uit het midden-Limburgse Grathem zijn heel divers. Ze leerde tekenen, boetseren, steenhouwen, bronsgieten, reclametekenen, airbrush, mallen maken en andere disciplines, onder begeleiding van verschillende kunstenaars. En - altijd nieuwsgierig naar het nieuwe - beproefde zij minder voor de hand liggende materialen zoals geëxpandeerd schuim, polyester, aluminiumcement, beton en zelfgemaakte papierklei, maar ook gips, siliconen en bouwschuim voor het gieten en lamineren van kunsthars.

 

Sinds een jaar of tien experimenteert Louk met papier en papierpulp, wat resulteert in origineel, ruimtelijk werk voor binnen. Haar recente creaties van een watergedragen (niet-giftige) tweecomponenten kunsthars kunnen wèl naar buiten. Zo ontstaan verrassende - soms vrije - vormen, meestal op een speciaal gemaakt frame. Vrolijk en kleurig, en altijd met een vleugje humor.

 

Het oeuvre van Louk Weyers omvat figuratieve, soms abstracte beelden van mens en dier, wand- en lichtobjecten, totempalen, schalen, werk voor binnen en voor buiten... Stuk voor stuk kunstwerken met een knipoog, waar de blijheid vanaf straalt. Elk object is een aansprekend bewijs van haar brede interesse, affiniteit met vorm en kleur en creativiteit.

Louk heeft zichtbaar plezier in haar werk. Decoratie en afwerking krijgen opmerkelijk veel liefde en aandacht, wat elk object geschikt maakt om te bewaren voor de toekomst. De gebruikte acrylverven zijn lichtbestendig en de vele laklagen geven een duurzame bescherming. Zowel Louks vrije werk als haar werk in opdracht van liefhebbers in binnen- en buitenland is alleszins betaalbaar. Ook dat is heel bijzonder. Inmiddels is Louks werk al geëxporteerd naar Italië, Zweden, Frankrijk, de Verenigde Staten van Amerika en de Volksrepubliek China.

Louk Weyers heeft haar eigen werkwijze ontwikkeld met papier en papierpulp. Zin om er zelf mee te werken? Louk geeft in het voorjaar en najaar workshops voor geïnteresseerden die graag hun creativiteit een kans geven en met papier-maché aan de slag willen.

 

Voor meer informatie bel: 0475-453 350 of kijk op www.loukweyers.nl