Helga van Leipsig

Share

 

www.laleipsigjewels.com

 

Mijn grootste inspiratiebron, op een hele basale manier, is de Natuur. Ik geloof dat alles wat groeit je een verhaal kan vertellen, als je maar luistert. Ik heb het idee dat we deze vaardigheid een beetje verloren zijn.

Door de Natuur te observeren probeer ik erachter te komen wat belangrijk is voor mij. Heel concreet doe ik dat door middel van fotografie, vaak met macrolens om er close-ups van te maken, schetsen en schrijven. Dat deel ik dan op mijn blog in de hoop je aan te steken om mee te kijken. Of je eigen ontdekkingen te doen. Wat jij wilt :-).

en andere passie van mij is werken met Metaalklei. Ik vind dit relatief nieuwe materiaal zo interessant dat ik het blijf onderzoeken. Deze nieuwsgierigheid drijft mijn acties. Ik probeer toepassingen te vinden voor de kenmerken van dit materiaal. Om oplossingen te vinden, die op de traditionele manier van edelsmeden niet mogelijk zijn.

Deze 2 passies, Metaalklei en Natuur, ontmoeten elkaar in mijn sieraden. De kneedbare Metaalklei is het perfect medium om mijn gedachten en ideeën over de Natuur in uit te drukken.

Opmerkelijk is dat de ontwikkelingen die ik doorloop bij het werken met Metaalklei, parallel zijn aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Het begint als ik iets zie in de Natuur dat relatie heeft tot mijn eigen gevoelens en groeiprocessen. Op het moment dat ik begrijp wat er gebeurt ben ik in staat om het tastbaar te maken in Metaalklei. Dat is ook de manier hoe mijn collectie’s groeien.