Jack van Iwaarden de Vreede

Share
 
Jack van Iwaarden de Vreede (geboren te Hazerswoude op 10 september 1962).
 
Na verschillende woonplaatsen is hij uiteindelijk terechtgekomen in de groenrijke plaats Roggel in de gemeente Leudal, gelegen in het midden van Limburg. Hier heeft hij de ruimte en rust die hij nodig heeft om zijn ideeën tot beelden te vormen.

Jarenlang was het maken van kunst een hobby die hij naast een fulltime baan uitoefende. Uiteindelijk ging kunst zo'n grote rol in zijn leven spelen dat hij hier zijn beroep van heeft gemaakt.

Onder leiding van de zeer gerenommeerde beeldhouwer Mat Snijder uit Venlo heeft hij zijn vakkennis uitgebreid en zijn techniek verfijnd. Eerst maakte hij voornamelijk gebeeldhouwde kunstwerken. Beeldhouwwerken van Mergelsteen en Marmer.

Door het experimenteren met verschillende materialen kwam hij tot de conclusie dat hij door het uitvoeren van zijn kunstwerken in metalen het beste zijn gevoelens kon weerspiegelen. Het werken met Cortenstaal, Roestvaststaal en vooral Brons gaven hem de mogelijkheid dié kunst te vormen die hij vanuit zijn binnenste wil laten zien. Het uitbeelden van dromen die het niet verdienen dromen te blijven. De bronzen beelden verdienen de Griekse perfectie en daarom hebben veel beelden Griekse namen.