Ann Hermans

Share

Ann Hermans

Oude Heldenseweg 8B

5993 RA Maasbree

077-4652286

www.annhermans.com

UIT DE KNOOP

Een bijzondere dame, zo kun je Ann Hermans uit Maasbree ongeveer beschrijven. Na opleidingen in de textiele kunst en keramiek legde ze immers al een indrukwekkend parcours als selfmade modeontwerpster af. Vijfentwintig jaar lang. Geen haastige mode maar bijzondere haute couture, met veel toewijding, geduld en liefde gemaakt. Ze liep o.a. stage bij Philip Sommerville en ze belandde voor haar onderzoek naar het thema "knopen" bij de kunstenaar Schinkichi Tajiri.

Wellicht een scharniermoment in haar leven. Hij leverde de stof voor haar laatste modeshow in 2001. Een harmonie van mode en kunst. Jarenlang had Ann inderdaad gezocht naar raakvlakken. En bijna vanzelfsprekend belandde ze nu zelf in de wereld van de beeldende kunst. Vertrekkend vanuit een klassieke scholing herbegon haar zoektocht langs verschillende academies. Hongerig naar nieuwe ervaringen met leermeesters en technieken. Net als in haar mode strooit ze vooralsnog niet kwistig met haar kunst.

Wanneer ze daadwerkelijk naar buiten treedt, moeten inhoud en vorm als puur en oprecht ervaren kunnen worden. De mens is steeds centraal aanwezig in haar werk. In de bevreemdende figuren uit klei en brons doemen zelfs silhouetten van haar coutures weer op.

"Ik wilde een simpel helder statement maken, iets dat ook mensen die niets van kunst weten direct zouden herkennen ..."  (Tajiri over zijn beeldhouwwerk "de Knoop")