Justin Wolters

Share

 

www.justinwolters.nl

www.ateliermaashoek.nl.

 

De vrouw is de belangrijkste inspiratiebron in de schilderijen, tekeningen en het grafisch werk van Justin.

Hij is altijd op zoek naar de juiste verhoudingen in het werk, naar de balans in de compositie tussen kleur en vorm. Deze composities worden weergegeven in een figuratieve stijl zonder realistisch te zijn.

Justin kiest de techniek die past bij het beeld dat hij wil scheppen. Hij werkt met diverse technieken, zoals o.a. acryl, gouache, aquarel, collagetechniek, houtskool en sepia-inkt. Binnen het grafisch werk brengt hij zijn beelden tot uitdrukking d.m.v. monotypes, houtsneden en linoleumsneden.

Justin heeft 30 jaar gewerkt als reclametekenaar/-ontwerper. Hij heeft na de MTS reclame- en schildertechnieken de lerarenopleiding LO Tekenen gevolgd. Daarnaast heeft hij diverse cursussen gevolgd bij andere kunstenaars, o.a. Willibrord de Winter en Hans Reijnders.

Sinds 2002 is Justin als zelfstandig beeldend kunstenaar werkzaam. Hij heeft de afgelopen jaren in diverse galerieën geëxposeerd. Sinds 2004 geeft hij cursussen en workshops tekenen en schilderen. In Atelier Maashoek in Steyl is een permanente expositie ingericht van het werk van Justin. Voor meer informatie, zie: