Mia Achten-Rutten

Share

Mia Achten-Rutten

Lijsterstraat 19

5953 AX Reuver

Telefoon: 077-4742413

Mia Achten-Rutten, geboren in Tegelen op 20 november 1942.

Sinds 1962 woonachtig in Reuver. In 1984 is ze actief begonnen met tekenen en schilderen. Ze had onder andere les van beeldend kunstenaar Cees Degast en Marijke Cruysberg. Haar vroegere werk bestond voornamelijk uit surrealistische schilderijen in olieverf die op het eerste gezicht een realistische indruk maakten, maar bij nadere beschouwing een venster waren op een andere werkelijkheid.

Momenteel werkt ze vooral met pastel, waarbij haar voorkeur uitgaat naar het afbeelden van landschappen en idyllische plekjes in de omgeving van Reuver. Daarnaast schildert ze ook graag stillevens en portretten.

In 1987 behaalde zij de derde prijs tijdens de "Creativiteitsprijs" in Maasbree en in 1988 ontving ze de tweede prijs tijdens dit evenement. In datzelfde jaar was ze genomineerd voor de Alphons Wintersprijs in Elsloo en tijdens de cultuurprijs in Heythuysen ontving ze een eervolle vermelding.

Vanaf 1988 volgden tal van exposities, waaronder Kasteel D'Erp in Baarlo, het gemeentehuis in Reuver, Jalema in Reuver, Openbare bibliotheek Reuver, 't Raodhoes in Reuver, groepstentoonstellingen bij De Zeven Bronnen in Amby/Maastricht en "Klevarie" in Maastricht.

In 1992 werd ze nogmaals genomineerd voor de Alphons Wintersprijs (Provinciehuis in Maastricht) en in 2004 ontving ze een nominatie voor de Jalemaprijs.