Coby Van den Assem

Share

Coby (Klinkhamer-) van den Assem

Swalmerstraat 72

6041 CZ Roermond

T 0475-336539

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Coby van den Assem geboren in Den Haag op 13 april 1927

Vrije Aka­demie voor Beeldende Kunsten te Den Haag, Teken- en schilder­lessen, daarnaast illustreren o.a. bij Kees Andre­a.

Na verhuizing naar Gouda: 1966-1971, vijfjarige keramiekopleiding, plus supplement-jaar glazuren samenstellen aan de Technische School voor Gouda en Omstre­ken.

Tot vertrek naar Limburg in 1979, gaf zij keramiekcursus­sen(boetseren) in eigen atelier, aan volwassenen en kinderen. Af en toe werden opdrachten uitgevoerd in samenwerking met archi­tect.

Na vestiging in Beesel-Reuver, naast de keramische vormgeving (sculpturen) en, gedurende 5 jaar, het geven van privé-lessen boetseren, nam het tekenen en schilderen weer een steeds grotere plaats in en heeft sedert 1990 weer de eerste plaats ingenomen.

Daarnaast verzorgde zij voor de Franciscaan­se Samenwer­king, gedurende vier jaar illustraties bij cursusmateriaal, folders en bij gedich­ten en korte verhalen in het maandblad FM.

Naast het expressionistische werk, wordt ook nog steeds naar de natuur en model gewerkt, in diverse technieken, omdat dit altijd het uitgangspunt blijft voor de expressionistische benadering, die ook al in haar keramisch werk aanwezig was.Naast pastels en linosnede’s, schilderen in acryl puur, of toegepast in een gemengde techniek met materia­len als pastel, inkt of olieverf.Opgebracht door middel van monotype en/of penseel vormen zij vaak het uitgangspunt bij de tot standkoming van een schilderij.

De laatste tijd wordt ook weer in olieverf gewerkt, meest in de glacis-techniek, portretten,  maar ook expressionistische verbeeldingen.