Pierre Jetten

Share

Onder mijn werk vindt u de naam PIJET, dat staat voor Pierre Jetten (1950, Neer).

Na vanaf 1977 gewerkt te hebben met spiegel en sonde, nam ik na het beëindigen van mijn tandartspraktijk te Reuver in 2004, de etsnaald en gutsen in mijn handen.

Bij Marieke Kruit op atelier Roosendael in Reuver volgde ik lessen van 2005 tot en met 2012.

Van 2006 tot en met 2013 heb ik de opleidingen grafiek hogere graad en vervolgens specialisatie vrije grafiek hogere graad gevolgd op de Kunstacademie van Maasmechelen (B) en deze met glans en glorie afgesloten. Sedertdien werk ik zelfstandig in mijn atelier op de Oude Baan 9a te Reuver.

Enige werken zijn in de afgelopen jaren getoond op exposities en beurzen in binnenland en buitenland.

Sinds 2009 ben ik lid van kunstkring Artimosa, vereniging van beeldende kunstenaars.

Mijn werken bestaan uit hoogdrukken (linoleumsneden, houtsneden), diepdrukken (etsen, lino-gravures, gravures op andere dragers), monotypes, alsmede gemengde technieken.

De afdrukken zijn geen realistische weergaven, maar vaak zijn de vormen wel herkenbaar en kunt u symboliek aantreffen. Het merendeel van de werken wordt in meerkleurendruk afgedrukt, waarbij ik vaak bij hoogdrukken gebruik maak van de Edvard Munch-techniek en iris-druk toepas.

Grafiek is veelzijdig, heeft enorm veel mogelijkheden in beeldvorming en technieken, en blijft boeiend. Alle werken druk ik persoonlijk af, hetzij in een enkele druk of in kleine oplagen.

website:  www.pierrejetten.nl

e-mail:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tel:          (0031) - 77 - 4744441