Ger Lenssen

Share

Iets over Ger,
Geboren in 1951 te Kessel. Sinds 1957 woonachtig aan de overkant van de Maas in het mooie Reuver. Op latere leeftijd in contact gekomen met glas, m.n glas-in-lood. Sinds 2007 helemaal verknocht aan het "glasfusen" oftewel het versmelten van glas in de glasoven. Na het volgen van diverse cursussen, ben ik in 2008 begonnen aan de cursus 'glazenier'. Deze cursus heb ik 4 jaar gevolgd in het CK te Roermond en werd gegeven door glaskunstenares Ruth Houkes.

Omdat ik vaak veel dingen wil uitproberen met glas, heb ik in 2008 mijn eigen glasoven gekocht. Hierdoor kan ik thuis met veel overgave experimenteren met diverse glassoorten, glasverven, pigmenten etc. De uitkomst hiervan is steeds weer verrassend. Mijn voorkeur van glas gaat uit naar floatglas (vensterglas) in combinatie met glasverf, pigmenten, koperfolie en brons. Ook maak ik gebruik van Artista- en Spectrum 96 glas.

Begin 2012 ben ik gestart met de cursus brons volgens de verloren wastechniek. Deze cursus heb ik 2 jaar gevolgd en is mij uitstekend bevallen. De laatste jaren hou ik mij hier veel mee bezig en door dit te combineren met glas ontstaan mooie brons/glas sculpturen.

Sinds begin 2016 volg ik cursussen in de sand-casting techniek en “glasgieten” volgens de verloren wastechniek. Hier kan ik mij dan ook helemaal in uitleven. Er komt zoveel bij kijken en dat ….. dat blijft steeds mijn uitdaging.
Om mijn werk onder de aandacht van het publiek te brengen, exposeer ik soms en bezoek ik kunstmanifestaties.

Voor meer informatie kijk op: http://ger-lenssen.exto.nl