Jacqueline Hoebers

Share


Kunst komt uit de ziel.


Wat je ogen zien geven je handen weer.


Het is altijd, immer, toujours, siempre, always een zoektocht.


Jacqueline Hoebers


Geboren te Venlo 16-06-1953.


Momenteel woonachtig in Horst.


Opleiding:


Academie voor schone kunsten te Arendonck (België)


Na 3 jaar algemene opleiding stond ze voor de keuze: Abstract of portret-schilderen. Ze koos voor portret en rondde de opleiding na 5 jaar af.Hierna volgde nog 3 jaar specialisatie voor portret en modelschilderen aan dezelfde academie waarna ze slaagde met zoals ze in Belgie zeggen: “met Onderscheiding”. Het juryrapport beoordeelde haar als volgt: persoonlijk en sterk schilderwerk met goede uitsnedes en sterke kadreringen. In je werk suggereer je inhoudelijk sterke verhalen en je voegt er al schilderend dingen aan toe: ingetogen van kleur, vol expressie met een toets van een impressionist. De kijker kan er zijn eigen verhaal in beleven.


2014:


Door de directie van de academie werd ze uitgenodigd om een aantal werken op landgoed “Alta Ripa”in oud Turnhout ten toon te stellen.


Ook nam ze deel aan de “Alphons Winters prijs” een teken/schilder wedstrijd voor Belgische en Nederlandse kunstenaars. Haar werk “a penny for your thoughts” werd geselecteerd onder de 10 beste werken uit de vele inzendingen wat resulteerde in een expositie in het provinciehuis in Maastricht en een eervolle vermelding van de jury.


2015


Samen met zo’n 1000 andere kunstenaars nam Jacqueline met een werk deel aan “de van Gogh schilderwedstrijd 2015”, met als resultaat dat haar werk hoorde bij de 125 beste werken uit de inzendingen en enkele maanden tentoongesteld werd in het Breda’s museum.


2016


Jacqueline nam deel aan “de van Lanschot kunstprijs 2016”. 10 werken werden genomineerd door de jury waaronder Jacqueline’s werk “Back to Black”. Uiteindelijk werd ze hier zesde met dit schilderij onder de 508 inzendingen.


Momenteel werkt ze in haar atelier aan enkele nieuwe werken met voor zichzelf als opdracht: het vastleggen van emoties en houdingen. Laat de kijker ervaren en zich afvragen….


2017


Uit meer dan 3000 werken werd Jacqueline’s werk: “Sol LeWitt en Picasso” genomineerd met nog 24 andere werken voor de “Krabbe zoekt Picasso” wedstrijd.


Haar werk werd van 13 t/m 19 Maart, 2017 tentoongesteld in het VondelCS gebouw in Amsterdam.


Email:    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Website:http://www.jacquelinehoebers.nl