Leden in beeld

In deze rubriek worden kunstactiviteiten van onze leden vermeld en exposities die zij houden of waaraan zij deelnemen.

Artimosalid Louk Weyers timmert ook internationaal aan de weg

Louk is uitgenodigd om als internationaal kunstenaar deel te nemen aan de Australische Primrose Paper Art community. Haar werk wordt daarmee aan een heel nieuw continent getoond.

Collega Artimosalid Christel Roemermann had al eerder kennis gemaakt met de Ozzie’s. In oktober 2015 werd voor haar een solo-expositie van haar grafisch werk in het Greenough Museum in Greenough bij Geraldton, WA Australië  georganiseerd.

Nu is het dus de beurt aan Louk om het continent van de kangoeroes en  Crocodile Dundee te veroveren. Onze goedlachse Louk zal zeker met haar kleurrijk werk menig Australisch hart weten te betoveren.

De Australische Primrose Paper Art community heeft een indrukwekkend aantal leden dat op allerlei manieren met papier en vezels bezig is. Ze organiseren workshops, lezingen en exposities. Hun nieuwsbrief is georganiseerd rond specialismen en technieken van de leden, zodat iedereen snel zijn/haar interessegebied kan vinden.

Onderstaand wat fragmenten uit een artikel over het werk van Louk geplaatst door Claire B.

-           Professional artist who creates unique colourful three dimensional artworks in paper, resin and mixed media.

-           Her art is that of a fantasy, with a mostly abstract approach. It’s always colourful and subjects are close to her heart.

-           Wet-in-wet gradual colour changes are Louks specialty. In re-using materials as she does, she makes sustainable, joyful art accessible to many.

-           Her oeuvre now comprises exclusive works of art in mixed media, with creations exported to Italy, Sweden, Spain, France, the United States of
            America and the People’s Republic of China.

-           Louk happily shares her knowledge with small groups of students in her studio and contributes to various social activities and donations to the
            community.”

De Kantfabriek

‘Coronahulp’ uit Zuid-Afrika

Een online veiling van kunstwerken, gedoneerd door textielkunstenaars, moet het coronaleed van museum De Kantfabriek in Horst een beetje verzachten. Ook een kantliefhebber uit Zuid-Afrika doet een duit in het zakje.

DOOR ANGELA JANSSENS

Het begon een paar weken geleden met vijftien textielkunstenaars die hun werk voor een digitale verkoopactie aan de Horster Kantfabriek doneerden. „Niet dat we na een jaar lockdown helemaal op zwart zaad zitten; maar een vetpot is het ook niet meer”, vertelt Tineke Geurts van het museum. „We hebben iedereen benaderd die ooit een expositie bij ons heeft gehad. Vijftien kunstenaars wilden meteen een werkstuk online voor ons te koop zetten.”

 1. De donerende kunstenaars komen uit heel Nederland. De meeste werken zijn om aan de muur te hangen en ze zijn allemaal via de website van De Kantfabriek te koop. Ook het kunstwerk van Anita Dinghs uit Horst, onder meer gemaakt van alpacawol, staat erbij. Geurts: „Steeds meer kunstenaars doen mee. Inmiddels zijn er twintig mensen die hun werk voor ons verkopen.” Vijf objecten zijn  al verkocht.

„Eén werk zelfs tot twee keer toe”, zegt Geurts. „De desbetreffende kunstenaar kreeg bericht van een vrouw uit Zuid-Afrika die het werk wilde hebben. Zo gaat dat met digitale verkoop; de hele wereld kan het zien. De Zuid-Afrikaanse was echter bang dat het textiel kwijt of beschadigd zou raken omdat het per post de halve wereld over moet. Dat vond ze zonde, dus liet ze het niet opsturen. Desondanks heeft ze de volle prijs voor het object betaald om ons museum te steunen. Daarop hebben we haar een digitale versie van de kunst gemaild. Het echte werk is inmiddels ook alweer verkocht.”

Bij een andere kunstenares heeft een koper ook achter het net gevist, zegt Geurts. „Het werk was al verkocht. Maar de textielkunstenares heeft de geïnteresseerde koper aangeboden om een nieuw, soortgelijk kunstwerk te maken. Ook nu is de opbrengt weer voor ons museum.”

Cindy Heldens.

Cindy Heldens is met haar ontwerp van een ikebana container geselecteerd voor de ikebana award Melbourne. De Schikking is gemaakt door www.hosenikebana.com

Verder is Cindy’s “Handjdrök collection “ gehonoreerd met een subsidie van het Prins Bernhard Cultuur Fonds. Een collectie die ontwikkeld is in coronatijd bij het begeleiden van kunstenaars en ambachtslieden met een beperking. Meer informatie vind je op: www.handjdrök-collection.com

Artimosalid Cindy Heldens is met de leerlingen van het ‘Grescollege’ in Reuver aan de slag om de voormalige fabrieksarbeiders te portretteren in klei. Dit is mede mogelijk gemaakt met de door Artimosa in 2017 binnengehaalde BNG Bank Erfgoedprijs.
Kijk hier verder: https://www.facebook.com/587060778049400/posts/3527599240662191/?d=n

 

Jos Cremers.

We zijn er trots op dat Artimosalid Jos Cremers ’’D’n Opstaeker’ voor het jaar 2021 heeft mogen ontwerpen. Ook al gaat Vastelaovend dit jaar niet door met deze Opstaeker haal je toch een beetje het Vastelaovendsgevoel binnen.
Kijk hier naar het ontstaan ervan: https://www.facebook.com/587060778049400/posts/3530340050388110/?d=n

Kunst tijdens corona

 • Diashow
 • Dia2
 • Angret
 • Meij-1w
 • Meij-2w
 • Meij-3w
 • Meij-4w
 • Marleen
 • Floor
 • Kur-1w
 • Kur-2w
 • Kur-3w
 • Riesebos
 • Rie-2w
 • Rie-1w
 • Andrea-1
 • Andrea-2
 • Louk
 • Wey-1w
 • Wey-2w
 • Wey-3w