Leden in beeld

In deze rubriek worden kunstactiviteiten van onze leden vermeld en exposities die zij houden of waaraan zij deelnemen.

Christus Koning beeld in Kessel van de hand van Petra Lommen.

Artimosalid Petra Lommen heeft voor Kessel een nieuw beeld van Christus Koning gemaakt. Haar inspiratie voor het uiterlijk zocht zij dicht bij huis.

https://youtu.be/bW4XcgXQ_TA

 

Literarischer Sommer en De wondere wereld van Andrea,  20 augustus tot en met 9 september in het Franz Pfannerhuis in Arcen

Tijdens de Literarischer Sommer is de expositie van Artimosa lid Andrea Haandrikman-Schraets te zien.
Een multidisciplinaire expositie geïnspireerd door grensoverschrijdende, lange wandeltochten.
Tijdens deze expositie o.a. een aantal werken uit de serie Dreams of Shikoku, voorstellingen over een aanstaande grote tocht in Japan. Voor het eerst een van haar grotere projecten met deelnemers te zien: De installatie "House 2" (foto).  Dit interactief huis bestaat uit kamertjes gevuld met 43 kunstwerken in diverse media. Ze zijn geïnspireerd door de hoopvolle verhalen van 43 deelnemers aan het project. De bezoeker kan ze ontdekken door het huis zelf te activeren. Daarnaast is het voor de bezoeker mogelijk om ook zelf een sprankje hoop of klein verhaal over positiviteit te delen. De vernissage is op 20 augustus van 13.00 tot 14.00. Aansluitend is er een lezing over de techniek van House 2.De tentoonstelling is van 20 augustus tot en met 4 september op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur geopend.

 

Drukkersdag Nederweert-Eind.

Artimosalid Pierre Jetten geeft op zondag 28 augustus 2022 een demonstratie grafische technieken in het Limburgs Openluchtmuseum Eijnderhoof in Nederweert-Eind, in het kader van de 2e Drukkersdag organisatie is in handen van drukkersgroep ‘De Piependje Pörs’. De ‘Drukkersdag’ is een unieke themadag in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof. Veel informatie over de ouderwetse boekdrukkunst en aanverwante ambachten. Van zelf papier maken tot boeken binden, van mooi schrijven (kalligraferen) tot letters zetten en diverse druktechnieken met echte geurende inkt. Het beloofd een bijzondere middag te worden. Het museum is op deze middag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

 

 

Kunst aanstaande expositie