Najaarsexpositie Kunstkring Artimosa in het Franz Pfannerhuis te Arcen.

Kunstkring Artimosa heeft de eer als laatste te mogen exposeren in het Franz Pfannerhuis, Klein Vink 7 in Arcen. Deze expositie wordt gehouden van zaterdag 5 november 2022 tot en met zondag 11 december 2022. Werk is te zien van Marion Laudy (schilderkunst), Christel Roemermann (grafiek), Martijn Jentjens (schilderkunst) en Peter Jentjens (keramiek).

De feestelijk opening zal op zaterdag 5 november 2022 zijn van 15 tot 17 uur. Inleider is Pierre Jetten en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Deborah Berg. Daarna is de expositie te bewonderen op de zater- en zondagen van 13 tot 17 uur. 

Martijn Jentjens

De hoofdthema's in het werk van Martijn Jentjens zijn kleur, licht en helderheid. Zijn grootste inspiratiebron is het leven zelf, in al zijn facetten en verschijningsvormen. Zijn werken ontstaan enerzijds uit spontane uitingen en anderzijds door observatie en bewustwording vooraf. Op die manier probeert hij harmonie te creëren in vorm en kleur en worden bewegingen vaak vastgelegd als contrasten. Zijn grote passie ligt bij abstracte werken en is het maken van pure vormen en kleuren een deel van hemzelf geworden. Martijn heeft echter ook een band met figuratief werk. Hierin wordt hij bijzonder geïnspireerd door de mens en door cultuur. Buiten beweging wil hij ook de bijbehorende emoties vastleggen. Martijn werkt met name op (grote) linnen doeken en panelen met acrylverf en soms olieverf. Om hierbij structuren te creëren gebruikt hij ander materiaal waaronder zand en gaas. Meer weten? www.martijnjentjens.nl.

Peter Jentjens

Peter volgde zijn opleiding tot keramist bij Joop Crompvoets en Eric Stockl. Verder liep hij voor Raku stage bij Heide van Veen. Peter vervaardigt decoratief gebruikskeramiek en unica gestookt bij een temperatuur van 1250°c in de gas of houtoven. Zijn streven is de natuurlijke charme van klei en glazuur tot hun recht te laten komen en dit enkel met de vorm te versterken. In het verleden ging het om gedraaide vormen momenteel gaat het ook om vormen samengesteld uit platen klei. Werken met klei is voor Peter een creatieve uitdaging zonder einde.

 

 

 
Marion Laudy

Marion volgde diverse opleidingen waaronder bij Ellen Welten en Anita de Baaij te Oss en de 7-jarige opleiding aan de Stadsacademie te Arendonk (België). Marion werkt met aquarel, acrylverf, olieverf en soms ook met mixed media. Zij experimenteert nog steeds en haar inspiratie komt uit verschillende hoeken zoals licht en schaduw en de invloed daarvan op kleuren. Ook gewone dagelijkse beelden in de natuur raken haar en zijn uitgangspunten voor schilderijen. In haar schilderijen geeft zij haar gevoelens en impressies bij bepaalde beelden weer. Impressies van kleuren maar ook figuratieve beelden die een weergave zijn van emotionele ervaringen. Marion benadert haar onderwerp vaak vanuit een  onverwachte invalshoek waardoor bijzondere beelden ontstaan. Voor de kijker vaak een abstractie die ruimte laat voor eigen interpretatie.

 

Christel Roemermann 

Christel heeft jarenlang teken- en schilderlessen gevolgd. In 2004 maakte zij kennis met het maken van grafiek bij graficus Marieke Kruit en sindsdien heeft zij lessen gevolgd in verschillende technieken zoals etsen, linosneden en monotypes. Het maken van grafiek is voor Christel een eindeloos plezierige bezigheid; spelen met  lijnen en vlakken op  papier, met kleuren of simpel in zwart-wit. Haar inspiratie ligt veelal in de natuur waar vormen en kleuren zich vaak in verrassende en gecompliceerde beelden aan ons tonen. Christel maakt voornamelijk etsen, linoleumsneden en collagrafie. Deze technieken nodigen haar uit tot experimenteren en zij staat telkens weer versteld van de uiteenlopende effecten die een plaat in zich heeft door simpelweg te variëren  met inktkleuren, plaattoon en papiersoorten. Zie ook: www.christelroemermann.com.

Kunst aanstaande expositie