LOCATIES EN KUNSTENAARS KUNSTKRING ARTIMOSA

Op 21 mei 2023 van 10-18 uur, komt in de Greswaren/Gresbuus, Keulseweg 36 in Reuver, een pop-up galerie. Voor deze locatie is ervoor gekozen een link te leggen naar het industrieel kleiwarenverleden van dit pand. er zal dan ook keramisch werk te zien zijn van Carla Wolfs en Peter Jentjens. John Stultjens met zijn werk van Stein&Iëzer past hier uitstekend bij.

Carla Wolfs ontdekt in de wereld om haar heen veel moois. Ritme en herhaling van lijnen trekken haar aandacht en zijn uitgangspunten voor haar werk. Carla kiest in haar keramiek voor de eenvoud van een cirkel, ovaal of driehoek. Ze werkt daarbij met verschillende kleimengsels en gietporselein. Door de effecten die zij met lijnen kan bereiken,

ontstaat er een beweging.

Peter Jentjes gebruikt de veelzijdige mogelijkheden van klei bij het vervaardigen van gebruikskeramiek en unica. Het is vooral de vormgeving en het onvoorstelbare van het totale proces dat Peter facineert. Het werken met klei, staal en vele soorten toevoegingen is voor Peter een creatieve uitdaging zonder einde.

John Stultjens is bij het uitzoeken en bewerken van de steen duidelijk wat hij gaat maken. Het uiteindelijke resultaat is een proces en groeit tijdens het werken er aan. Het stenen beeld is en blijft het belangrijkste voor John, pas daarna gaat hij ijzer toevoegen, eventueel nog zink of glas. Steen en ijzer zijn natuurlijke materialen die sterk van elkaar verschillen maar samen een spannend contrast kunnen vormen.

Tijdens ART Beesel Reuver verschijnt een pop-up galerie in Parochiehuis Reuver, Pastoor Vranckenlaan 6 in Reuver. Deze locatie is te bereiken via de toegang tussen de kerk en het klooster. Ook kan de weg door het park vanaf de Parklaan worden genomen. Op 21 mei 2023 is hier van 10-18 uur het werk te zien van Peter Eijkelenbergh, Christel Roemermann en Ger Lennsen. Het bezoek aan deze pop-up galerie kan goed gecombineerd worden met het bezoek aan de galerie van Ger Lenssen die in hetzelfde complex is gelegen.

Peter Eijkelenbergh houdt van uitdagingen en maakt gebruik van diverse materialen en technieken. Hij schildert met olieverf, acryl oe pastelkrijt. Materialen die hij zomaar tegenkomt en hem intrigeren verwerkt hij ook in zijn schilderen.

Voor Christel Roemermann is grafiek een eindeloos plezierige bezigheid. Het spelen met lijnen en vlakken in kleur of simpel in zwart-wit. De natuur, meer specifiek de plantenwereld, is voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie. Christel maakt etsen, linoleumsneden en collagraphs. Deze technieken nodigen uit tot experimenteren. Ze houdt van het complexe proces om tot een mooi beeld te komen.

Ger Lenssen laat in zijn atelier aan de Pastoor Vranckenlaan 6D in Reuver zijn glaskunst zien. Sinds 2006 loopt Ger over prachtige oude pelgrimswegen in Europa. “Óngerwaeg” zijn betekend veel voor hem en heeft hem en zijn kunst beïnvloed. Kunst die hij vertaalt in

glas, brons en Corten staal. Enkele werken zijn ook te zien in de pop-up galerie in het Parochiehuis Reuver die vlakbij het atelier van Ger is gelegen.

In de locatie waar innovatieve ideeen en bedrijvingheid tot ontwikkeling komen, de Innofabriek, is de pop-up galerie gevestigd waar Marjolijn van Dijk, Anita Dinghs en Louk Weyers hun divers werk zullen laten zien. Dit op 21 mei 2023 van 10-18 uur aan de Doctor Poelsstraat 6 in Reuver.

Louk Weyers maakt ruimtelijk werk in kleur. Aanvankelijk op basis van papier-maché en papierpulp, nu op basis van een tweecomponenten kunsthars op waterbasis waardoor deze

Kunst aanstaande expositie