Tentoonstelling Galerie Tegelen

Nadat Galerie Tegelen een lange periode geen bezoek heeft kunnen ontvangen gaan de deuren van Galerie Tegelen, Kerkstraat 27a (5931 NL) in Tegelen, open voor een expositie van 8 leden van Kunstkring Artimosa.

Van vrijdag 9 juli tot en met zaterdag 14 augustus 2021 is het werk te zien van Jacques Hoijmakers (schilderijen), Hen Ketelaar (schilderijen), Anny Meuleners (glaswerk) en Daisy van Montfort (schilderijen). De expositie is te bezoeken op vrijdag en zaterdag van 12.00 -16.00 uur.

Vanaf 20 augustus wordt de expositie ingericht met het werk van de overige vijf leden van Kunstkring Artimosa. Hierover zullen we u later informeren.

Voor meer informatie of vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; www.kunstkringartimosa.nl.

Jacques Hoijmakers, schilderijen.


De natuur is voor Jacques de grote motivatiebron. Hij is zijn hele leven werkzaam geweest in en met de natuur. Geïnspireerd door de schilderijen van zijn zwager begon Jacques omstreeks 1980 te schilderen. Om ervaring op te doen met verf, technieken en materialen is Jacques enkele jaren schilderlessen gaan volgen op de Vrije Academie. Oorspronkelijk schilderde Jacques met plakkaatverf gevolgd door enige tijd met olieverf. Al tientallen jaren schildert hij alleen nog maar met acrylverf. Jacques wordt geïnspireerd door de Franse impressionisten. Vooral voor het werk van Claude Monet heeft hij altijd heel veel belangstelling gehad.

 

Hen Ketelaar, schilderijen.


Hen Ketelaar heeft een grafische opleiding gevolgd: boekdrukken en grafische technieken. Het werk dat hij maakt bestaat voornamelijk uit abstracte en figuratieve kleurrijke acrylschilderijen. Zijn inspiratie ontleent hij aan de kleuren van de natuur en de magie van het leven, zijn stemmingen en zijn gedrevenheid. Het kleurgebruik is dan ook belangrijk in zijn werk, het moet de uitdrukkingskracht zijn, die voor hem het gevoel van rust -spanning - emotie opwekken. Goede verhoudingen zijn belangrijk waardoor een harmonie bereikt kan worden die ook te vinden is in de natuur; licht, helderheid, kleur etc. Het werk moet hem raken voordat hij besluit dat het goed is.


 

Anny Meuleners, glaswerk.

Anny begon als hobbyist met Tiffany en glas-in-lood. Toen deze hobby haar passie werd besloot ze opleidingen en workshops te gaan volgen, o.a. aan het centrum voor de Kunsten in Roermond, bij Bob Leathetbarrow en Hein van de Water. Daarna studeerde ze aan de Kunstacademie Merksem (Antwerpen), bij Marleen Lipperveld, waar ze in 2018 afstudeerde. Sinds 2019 volgt ze aan de Kunstacademie Berchem een specialisatie op het gebied van glaskunst bij Christien van Oppen. Meer informatie over haar werk is te vinden op: www.tiffany-web.nl

 

 

 

 

 

Daisy van Monfort, schilderijen.


Schilderen is Daisy’s passie. Ze schildert portretten met olieverf of maakt tekeningen met potlood of pastel. Bij een olieverf schilderij maakt ze na de schets met verdunde acryl een onderschildering, waarna ze laag over laag tot het eindresultaat kom. Naast het schilderen in opdracht geeft ze ook cursussen aan volwassenen en jongeren in haar atelier aan huis (Atelier Daisy). Als gastkunstenaar geeft ze tekenles aan derdejaars leerlingen aan het Grescollege in Reuver. Bij een opdracht vindt ze het hele proces boeiend. Niet alleen het schilderen zelf, maar ook het contact met de opdrachtgever. Ze kan iets voor iemand betekenen en mensen raken met haar werk. Meer weten? www.daisyvanmontfort.nl

 

Voorjaarstentoonstelling 2020 Kunstkring Artimosa

In verband met het coronavirus is de tentoonstelling vroegtijdig beëindigd. Om u toch (nog eens) te laten genieten van deze tentoonstelling, hebben we een filmpje geplaatst, gemaakt door Jacqueline Martens, dat u hier kunt bekijken.

Er was werk te zien van:

Andrea Haandrikman-Schraets (schilderkunst/mixed media).

Het werk van Andrea is zeer divers en komt tot stand door een uitgebreid palet aan uitdrukkingsmiddelen, dat tot haar beschikking staat. Haar keuze voor de uitdrukkingsvorm staat in het teken van het thema dat zij wil overbrengen. De basis van haar werk is schilderkunst op miniatuur of monumentaal niveau. Grenzen worden verlegd door o.a. cross-over-werken waarin 3-dimensionaliteit, semi-transparantie en mixed media een steeds grotere rol spelen. De materialen en onderwerpen reflecteren de tegenstellingen, die in de werkelijke- en haar verbeeldingswereld, naast elkaar bestaan. Andersoortig werk van haar hand zijn haiku's en bewegend beeld. Meer informatie: www.andreahaandrikman.com; www.caminostones.com

 

 

Floor Kurstjens (schilderkunst)

Floor is met haar hart verbonden met alles wat leeft, de natuur is haar atelier. Ze is autodidact en heeft les gehad van verschillende gerenommeerde kunstenaars waaronder Monique Romeijn. Haar werk wordt gekarakteriseerd als mixed media en is vaak fel van kleur. Bij haar abstract werk speelt zij intuïtief met de grens tussen fantasie en werkelijkheid. De natuur en haar lichtschakering vormen een belangrijke inspiratiebron. De werkelijkheid kan iedereen zelf waarnemen. Floor probeert de verborgen kracht erachter voelbaar te maken door middel van kleur en vlak. De laatste jaren maakt zijn onder meer ook grafisch werk. Meer weten?  http://florentine.exto.nl

 

 

 

 

 

Vera Lenssen-Thijssen (keramiek).

Vera was van jongs af aan heel geïnteresseerd in tekenen en schilderen en heeft daarom ook diverse teken- en schildercursussen gevolgd. Vera werkt met zeer verschillende technieken in haar schilderijen. Ze experimenteert graag met allerlei materiaal. De werken die ze maakt zijn dan ook heel divers. De inspiratie voor haar werk haalt ze uit haar directe omgeving: de natuur, de dierenwereld en de mens. Na vele jaren getekend en geschilderd te hebben heeft ze nu haar passie gevonden in keramiek. In het werken met klei kan zij eindeloos experimenteren en allerlei vormen weergeven. De beelden, figuren en andere objecten, ontstaan spontaan uit eigen fantasie zonder doel of een verhaal.

 

 

Kunst tijdens corona

 • Diashow
 • Dia2
 • Angret
 • Meij-1w
 • Meij-2w
 • Meij-3w
 • Meij-4w
 • Marleen
 • Floor
 • Kur-1w
 • Kur-2w
 • Kur-3w
 • Riesebos
 • Rie-2w
 • Rie-1w
 • Andrea-1
 • Andrea-2
 • Louk
 • Wey-1w
 • Wey-2w
 • Wey-3w