Voorjaarsexpositie Kunstkring Artimosa

Van vrijdag 13 mei t/m zaterdag 18 juni 2022 is in Galerie Tegelen, Kerkstraat 27a in Tegelen het werk te zien van vier leden van Kunstkring Artimosa. En wel van Gerard Staals (schilderkunst), Louk Weyers (plastieken), Pierre Jetten (druktechnieken) en Marleen Hansen (schilderkunst). De tentoonstelling is te zien op vrijdag- en zaterdagmiddag van 12.00 uur - 16.00 uur.

 

Marleen Hansen, schilderkunst.

‘In schilderijen gevangen emoties’. Marleen Hansen vangt emoties. Vanuit ervaringen, gebeurtenissen en indrukken die haar raken schildert zij geabstraheerde voorstellingen op doek. Het doek moet gaan leven, net als de huid van de ouder wordende mens. Dus veel verf, veel lagen, vaak ook vermengd met aardse materialen. De gevoelens vertaald in kleur, vorm, lijn en vlak schreeuwen om aandacht. Soms zien we het kind in Marleen doorschemeren in haar werk door haar pure en simpele vormen. Schilderen bepaalt al zo’n 40 jaar haar leven en sinds 2005 bevindt zich in de oude molenloods in St. Odiliënberg haar atelier galerie “TriVidha” (Molenweg 14A). De galerie en het voorliggend plein heeft een kunstzinnige uitstraling gekregen. Dir door 3 kunsthuisjes waar op roulerende basis kunstenaars hun werk op di-bondpanelen tonen. De aantrekkingskracht van het Molenplein wordt hierdoor op een kunstzinnige wijze continue vernieuwd en nodigt iedereen uit om even te pauzeren en kunst te bewonderen. Meer informatie is te vinden op: www.marleenhansen.nl; www.trividha.nl; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Pierre Jetten, druktechnieken.

“Momenten uit het leven” noemt Pierre zijn grafisch werk. Met behulp van gutsen, etsnaalden, boren en etsende vloeistoffen brengt hij deze momenten over op de dragers waarmee hij werkt. Hij werkt op zinkplaat, linoleum, hout of andere dragers. Deze werken kunnen een landschap zijn, maar ook een gebeuren of een zinnebeeld.

De afbeelding is meestal geabstraheerd, wel duidelijk herkenbaar. Hij zoekt naar vereenvoudiging. Soms is de afdruk in monochroom kleurgebruik, een andere keer zijn de afdrukken meerkleurig. Vooral in het werk van de Fauvisten en in de kunst van “die Brücke” vindt hij veel herkenning.

Pierre heeft bij Marieke Kruit cursussen grafiek gevolgd van 2005-2012 en de opleiding vrije grafiek, basis en specialisatie aan de Stedelijke Kunstacademie Maasmechelen (B) van 2006-2013. Meer weten: www.pierrejetten.nl;

 

 

 

Gerard Staals, schilderkunst.

Gerard Staals schildert al meer dan 40 jaar.Vanaf de jaren ’80 volgt hij schilder- en tekenlessen lessen bij onder andere Toon van de Ven (schilder, graficus) en Isabel Smeets (schilder). Aanvankelijk schildert hij vooral figuratief en met olieverf. Daarna ook abstract, in zowel acryl als olieverf. De laatste vijf jaar is daar het aquarelleren aan toegevoegd.

Hij heeft een voorkeur voor expressieve kleuren en is geïntrigeerd door beweging en ritme. In het schilderen krijgt zijn fantasie op een heel persoonlijke wijze vorm, en creëert hij zijn eigen universum. Gerard werkt vaak langere tijd aan bepaalde thema’s en ontstonden onder meer de series Corrida en A Space Odyssey. Inspiratie vindt hij uit zijn vele reizen maar ook in muziek en literatuur.  Hij heeft in binnen- en buitenland geëxposeerd en heeft nominaties op zijn naam staan voor onder andere de InBeeld Cultuurprijs Limburg. Zie ook: www.gerardstaalsart.nl

 

Louk Weyers, plastieken.


De laatste tien jaar maakt Louk vooral ruimtelijke creaties van kunsthars die ook naar buiten kunnen. Niet schadelijk voor Louk of milieu, gebruikt ze een watergedragen hars en poeder door de fabrikant voor 30 jaar buiten gegarandeerd.

Haar oeuvre omvat beelden van mens, dieren en objecten. Figuratief en abstract, voor buiten en binnen. Stuk voor stuk kunstwerken met een knipoog, waar de blijheid vanaf straalt. Elk object is een aansprekend bewijs van haar brede interesse, affiniteit met vorm, kleur en creativiteit.

Kijk op: www.loukweyers.nl

 

 

 

 

 

Kunst aanstaande expositie